Meer dan 100.000 ton Vandolith voor distributiecentrum

  • Meer dan 100.000 ton Vandolith voor distributiecentrum
  • Meer dan 100.000 ton Vandolith voor distributiecentrum
  • Meer dan 100.000 ton Vandolith voor distributiecentrum

In de tweede helft van 2016 heeft BAG in samenwerking met de firma Reyrink ruim 110.000 ton Vandolith ter plaatse geproduceerd en geleverd voor de realisatie van een distributiecentrum voor de firma Scherpenhuizen in Eindhoven Acht.

Het gebouw telt 44.000m2 begaande vloeroppervlak en zal met name gebruikt worden voor de verpakking en distributie van groente en fruit.

Bouwjaar
2016-2017
Bouwstof
Locatie
Eindhoven

Het vloeroppervlak diende over de gehele locatie met ruim één meter te worden opgehoogd. Er is gekozen om deze ophoging te realiseren met Vandolith. Er is gekozen om het gehele pakket in diverse fasen (en lagen) op te bouwen. Na aanleg van de eerste laag is het gehele vloeroppvervlak gebruikt als werkvloer. Deze werkvloer van Vandolith was ideaal om werkzaamheden uit te voeren zoals het opstellen van de heimachine en het monteren van de staalconstructie.

Voorts zijn de volgende lagen Vandolith aangebracht en beschikt de hal over een stevig fundament met constructieve voordelen. De hal in zijn geheel voldoet aan het BREAAM certificaat en hierin is de hoogste score nagestreefd.

Gerelateerde projecten

Truckservice Simons

Zie tevens onze nieuwsbrief van juni 2017.

Langs de A2 ter hoogte van Echt is er een nieuw truckcentrum gerealiseerd, waar onder andere 140 Mercedes trucks en opleggers van de naastgelegen Action geserviced zullen worden. Een zwaar belast terrein waar voor de aanleg ervan er ruim 6.000 ton Vandolith® is toegepast.