Vliegveld gefundeerd op 4 cm asfalt

  • Vliegveld gefundeerd op 4 cm asfalt
  • Vliegveld gefundeerd op 4 cm asfalt
  • Vliegveld gefundeerd op 4 cm asfalt

Het vliegveld voor lichte privévliegtuigen in de omgeving van Venlo maakt tot voor kort gebruik van een grasbaan. Inmiddels is onder de naam Trafficport Venlo een nieuwe locatie betrokken aan de A67. Op deze locatie is een professioneel terrin gerealiseerd met een start- en landingsbaan van 700 meter. Het totale terrein meet ca. 20 ha en biedt uiteraard ruimte aan luchtvaartactiviteiten maar daarnaast ook aan transport- en educatieactiviteiten. 

BAG heeft de totale terreininrichting verzorgd van funderingsontwerp tot begeleiding in de uitvoering. Het verharde oppervlak bedraagt 8 ha en is opgebouwd met een fundering van Vandolith(r) G. Het bijzondere aan het ontwerp, betreft de geringe toepassing van slechts 4 cm asfalt.

Bouwjaar
2009/2010
Bouwstof
Locatie
Trafficport te Venlo

De verhardingen doen dienst als landingsbaan maar daarnaast ook als slipbaan, parkeerplats en opstelplaats voor geladen vrachtwagens. Tevens zijn de hangars op de locatie, ook gefundeerd op Vandolith(r) G.  

De verhardingen zijn per 31 maart 2010 in gebruik en presteren naar wens. Gezien de minimale toepassing van asfalt en de veelzijdige toepassing van Vandolith binnen dit project, kan gesproken worden van een zeer duurzame constructie.