BAG kan klanten voorzien van een totaalpakket als het gaat om verwerken van reststoffen tot grondstoffen.
Ten grondslag van dit proces ligt een jarenlange ervaring in het immobiliseren van reststoffen tot bouwstof. Sedert 20 jaar geleden is BAG begonnen met het ontwikkelen van deze techniek en heeft BAG in samenwerking met DSM een terrein van ruim 30 hectare voorzien van immobilisaat met de productnaam Vandolith.
Kwaliteit staat voorop in ons proces. De verwerking van reststoffen dient met de nauwkeurigheid te worden uitgevoerd waarbij veiligheid een belangrijk aandachtspunt is. Het Vandolith moet garant staan voor een onbetwistbaar product. Het gehele proces van acceptatie van reststoffen tot uitlevering van het product, gebeurt conform de richtlijnen van de BRL7500 en BRL9322. Door deze werkwijze kan altijd aan de afnemer worden verzekerd dat het uitgeleverde product voldoet aan de nationale eisen en richtlijnen.
De afgelopen jaren zijn er diverse projecten uitgevoerd waar ter plaatse een afvaldepot is verwerkt tot een bouwstof die direct is toegepast als fundering. Naast een aanzienlijke kostenbesparing in logistiek levert het ook direct een aantal milieuvoordelen op.
De bindmiddelen (cement en additieven) worden gebruikt voor zowel de immobilisatie van de reststoffen als voor het bereiken van de verlangde druksterkte. Elke alternatieve verwerking van de reststoffen zou ook CO2 produceren en deze hoeveelheid kan dus in mindering worden gebracht.
Met andere woorden, bij immobilisatie kan men spreken van een dubbelgebruik van cement, zowel voor afvalverwerking en bouwstofproductie staat een ‘CO2 arme bouwstof’. En daarbij is nog buiten beschouwing gebleven dat de inzet van Vandolith® leidt tot dunnere asfaltlagen. Ook daardoor daalt de CO2 footprint van Vandolith®.
In onderstaande wordt stapsgewijs beschreven hoe BAG te werk gaat.
Neem contact op
Neem contact op